made by Morpheus & EvGenije
PRIJATELJI STRANE
O autoru :

Slobodan Zoran Obradović, rođen u Beranama 18.03.1962. godine. Osnovnu školu završio u Gusinju, Gimnaziju u Plavu a Ekonomski fakultet u Podgorici 1984. godine.
Objavio je knjige poezije i proze: "Korak po korak san po san", "Neprilagođen", knjige poezije: "Tražim te", sonetni vijenac "Jednom tako u vijeku biva" i "Malo slovo o životu", knjigu poezije za djecu "Rasteš kao da te za uši vuku" i roman "Blago Milonjića".  Pokrenuo ideju za nastanak i bio urednik zajedničkih knjiga više autora "Stihom govorim 1, 2 i 3".
U 2012. godini zastupljen je u zbornicima sa književnih konkursa (Ćirilica zlatno slovo srpskog lica, 2012godina - Centar za kulturu Petrovac na Mlavi; Mi smo skupa i kad smo daleko, 2012. godina - Književni klub Duško Trifunović, Kikinda; Zaveštanja 2012 godina -  Udruženja srpskih pisaca u Švajcarskoj, a na konkursu Olovko ne ćuti 2012.g. - Kulturnog centra Barajevo i Književnog kluba Jovan Dučić  nagrađen u kategorijama: ljubavna poezija, kratka priča i u kategoriji poezija za djecu. Pohvala na konkursu USKORA, Beograd za sonet Sana na međunarodnom književnom konkursu "DRAGAN ŽIGIĆ" za najbolja književna ostvarenja u 2012. godini. Nominacija za Antlogiju izdavačke kuće Skriptio u Ljubljani ( najbolje kratke priče sa prostora bivše Jugoslavije). Pohvala Udruženja  prosvetnih radnika i pisaca Makedonije, za knjigu "Neprilagođen" (2012. godina).
Radovi su mu nagrađivani u regionu. Zastupljen je u antologijama i zbornicima.
Član je Udruženja književnika Crne Gore i više književnih klubova.
Živi i stvara u Bijelom Polju, Crna Gora.


OVDJE MOŽETE PROČITATI FRAGMENTE KNJIGA:

SLOBODAN ZORAN OBRADOVIĆ
PODIJELI
Stihom govorim
ONLINE IZDANJE
Sonetni vijenac
"Jednom tako u vijeku biva" Slobodan Zoran Obradović-ONLINE izdanje
"Malo slovo o životu" Slobodan Zoran Obradović-ONLINE izdanje
ONLINE IZDANJE